Rabu, April 27, 2011

Seronoknya..dapat pengalaman baru dalam hidup~

aku rasa selesa sikit,lepas minum petang ni..setelah penat menggulung minipopia dnegan inti serunding udang kering..huhu..insya Allah, mudah2an jualan minipopia kali ni lebih laris selepas ni..amin~terlanjur buat bisnes ni, aku nak juga buat rekod tentang belian bahan2 dan hasil jualan minipopia ni..nak guna excel, aku tak berapa reti sangat..hoho..takpe, internet kan ada..mesti ad tutorial..sebelum ni pun aku dah try buat tutorial tu, tapi ada yang aku tak faham..takpe, boleh belajar lagi lepas ni, betul? hehe..

aku baru je habis layan cerita Mata Ayer..hmm, best juga..huhu..makin menarik, hari demi hari..esok ada sambungannya lagi..aku tunggu..ngeh3~

serius, aku masih lagi cemburu..bila mengenangkan rakan2 lain dah kerja..ada yang baru je dapat kerja sebagai jururawat..di satu hospital swasta..mungkin hari ni kot dia start keja..aku bersyukur juga, kawan baik aku tu sempat lagi bagitau aku, untuk apply keja kat sana..huhu..nak berkepit dengan aku la tu..hehe..jangan marah ye luna nisa..ngeh2~ kita kan kawan? betul? ;p inilah kawan bagi aku, tak lupa kawan2nya..kalian, doakanlah aku agar dapat kerja tetap selepas ini..amin~ aku tahu, Allah Maha Mendengar setiap rintihan hamba-Nya..

ini je la yang mampu aku taip di blog BJMM ni..takde lain cerita minipopia, kerja..cerita2 kat tv..selagi aku belum bekerja dengan mana2 majikan, aku belum ada pengalaman untuk aku taip dan kongsi dengan pembaca sekalian..macam blog kawan aku seorang...dia selalu cerita pasal pengalaman menariknya selama jadi cikgu..hingga kini..seronok je baca entri dia.huhu..nak baca juga? KLIK~

seronoknya..bila timba pengalaman baru...

1 ulasan:

CinoiLavigne berkata...

Nak guna excel. Sng je tu. Kalau nak tau pape tnya la saya (suka gila buat kerja apa2 pun nak pakai excel)

Ala blogging dah terer, excel apeadehal. Kan. Good luck