Rabu, Mac 02, 2011

MARAH hanya kerana harga naik RM2???!!!

huh!!
semua ni jadi petang tadi..agak bengang juga aku..mana taknye, petang tadi, amik adik aku kat sekolah..dah la lambat giler..time tu aku tak solat asar lagi..tambah pula, dia tak bawak hp..nak marah, tapi tergendala!! kenapa?? ada kawan dia, 2 orang ikut sekali kereta aku..fuh, nasib baik ko hari ni, dek..
aku ingatkan dah ok la ni..alih2, hangin aku naik balik!! kenapa??
on the way balik rumah, singgah jap beli ayam, 'A' kirim je kat aku..aku tengok, semua harga dah naik..rm15.50!! ok, takpe, aku sambar je ayam yang dia nak...
nak dimulakan cerita..sampai2 je aku kat rumah, aku gtau la 'A' kan, harga ayam naik..pastu, tak pasal2, ada sorang tu, 'B' tiba2 naik angin...marah kat aku..dia kata sebelum ni harga ayam tu rm13.70 je, kenapa leh naik sampai macam tu sekali?? "mana la aku tahu.." pastu dia kata, aku salah beli jenama plastik yang bungkus ayam tu..dan sekali lagi aku cakap "mana la aku tahu!!!" dah dia tak cakap nak beli mana satu, aku sambar je la..tapi tak silap aku, aku beli yang selalu diorang beli sebelum ni..arghh!! bengang aku..main marah2 orang jek kejenye...sampai nak jerit2 kat aku..hisyyy!!
tiba time dinner..orang ajak makan la kan? 'B' pulak diam jek..macam orang bisu.2-3 kali panggil, ajak makan..tetap jugak membisukan diri..pekak ke?? orang tengah makan, dia sedap2 je cari nyamuk..pastu, BUNUH!! hmm, tu la hobi dia..huh, 'A' kata dia merajuk!! tak habis2!!
kesimpulannya, aku takde mood la nak layan dia..makin bengang ada la..ni dah 2 kali bengang aku dibuatnya..selepas dia tengking aku..jerit2 kat aku, DEPAN ORANG RAMAI..time kat majlis tunang kawan aku...huh!!! patut tak??

hmm, dah la..sampai sini jek..aku nak buang jauh2 bengang aku ni..huh~

('A' dan 'B' bukan nama sebenar..)

2 ulasan:

qlah berkata...

haiyo.. ish3.. manyak kasihan sama kamu la yang.. huhu .

don't worry .. nti , klau spe2 mrh yang lg , gtau qlah k . qlah rotan dye . hehe .

p/s: jum kita wat regangan muke.. hehe . senyum :))

cik blogger berkata...

hukhuk..qlah!!
ok..nanti sapa2 mrh lagi, cheq habaq naa.. =p

ok..senyummm~ =))