Isnin, April 18, 2011

Online Job..boleh caye tak?

hmm..aku dah lama cari dan jumpa kat internet, tentang kerja secara online, terutamanya kerja sebagai jurutaip..teringin juga aku nak cuba..tapi, itulah persoalan aku..BOLEH CAYE KE?
tengok je testimonial mereka2 yang dah pun keje jurutaip online ni, semua sukses! dalam sebulan je dah dapat RM 1000..hah? biar betul?
yang aku baru jumpa job ni di jurutypist.com, mungkin dalam masa terdekat ni, aku try join la kot..tengok la macam mana..harap2, benda ni tak tipu la eh..

p/s: tapi, boleh caye ke??

musykil lagi..

39 ulasan:

koyumz berkata...

da try x job online jurutypist.com??
ley caye x?

cik blogger berkata...

x try lg.entah..takut pula..xbrani..huhu

Nur Afifah berkata...

dah try ke blum?

cik blogger berkata...

blum..huhu...tkut2 berani..

virda berkata...

http://kerjalumayan.wordpress.com/2011/03/08/cariduitlebih/#comment-18

cik blogger try klik menda ni..
sy ngah pk 2x nk try ni, walaupun rm30 kna bayar..tp duit tu..hahhaah..

cik blogger berkata...

oh..ok! tq2~

rosa berkata...

Cam maner,leh caye x jurutypist tue?dah try ke blum?

cik blogger berkata...

hmm, xtry lg..huhu..msh tgh fikir2kan ni..huhu..

Tanpa Nama berkata...

xde kekawan yg dah try pasal jurupist tue? sy cuba gak cari infomation tetang tue? kalu ada yg dah brjaya emailkan sy...ujang252595@yahoo.com.....

nurul huda berkata...

dah try ke jurutyipst tu? igt kn semalam nak byr rm30 tu tp pikir lagi sekali.. hehe

cik blogger berkata...

hmm..xtry lg..tp rasanya xnk la kot..skrg ni ada twrn keje typist jgk..tp bukan kat internet..kat mn2 company..lg slmt kan? hehe ;)

selalu berwaspada sblm ambil suatu tindakan! ;D

shazwan00 berkata...

dr keluar duit..
try ne http://www.loginwang.com/?a=wan00
xke;uar modal pon.. login sekali sehari dpt rm0.50.

lepak berkata...

setakat yg saya pernah try...tipu...kena byr rm30....tapi x ada pun benda yg nak ditaip pun....dia soh kita bjuat mcm yg dia buat plak....tahlah...maybe yg saya try tu tipu.....tak taulah mmg ada yg pernah try mmg betul....

cik blogger berkata...

o..mcm tu..sbb tu sy sendiri tak berani nak komen apa,since bila baca komen2 blogger tentang entri ni, dan cakap2 ramai yang mengatakan online job ni kebanyakan tipu je..sy rasa lebih baik kita cari keje yang lebih jelas, depan mata kita sendiri...contoh, buat bisnes sendiri.. macam saya! hehe.. bisnes minipopia kecil2an.. ;) walaupun pendapatan tak sebanyak mana, tapi alhamdulillah..ada la juga duit poket, dan bayar ptptn sikit sikit. ;)

mrRemz berkata...

sape yang comment ni? I'm malaysian online trader. Active in online biz since 2002 - about 8 years. there are several things to consider before taking decission to joint any online biz.

1. Kos hendaklah dibawah RM 500.00

2. Cuba cari dari Forum tentang bisness tersebut. Simply type in "Forum (bisness topic)" in google and search. - Read at least 5 good comment about the particular bussines from 5 different web/forum before joining it's. If you can't found 5 good comment, So, just forget about it.

3. Only certified bussines could received payment in advance from the customer. Check with: Orang ramai boleh mengetahui senarai syarikat dan institusi berlesen yang dibenarkan menerima deposit dengan melawat laman web BNM di www.bnm.gov.my.

4. Beware of Fake testimonial. How to know?. Easy, real testimoni normally come with photo of person whose giving the comment. Try to contact the person whose giving the testimoni and make sure that you contact at least 10 different person. Track them by their Face Book ID. If the current FB ID with less 100 friends, so IT'S fake.

5. Prove of income. Some of them able to edit the bank statement using super imposed software. So if the advertiser asking you to bank in or deposit the money to his account, copy the person name and paste in google. Search about him. If the particular person involved in any SCAM, they name will be in appear on the web as SCAMMERS.

6. SCAMMER normally didn't supply their online customer with contact no.

Nithya berkata...

kepada sesape yg nak buat online biznes or direct, boleh gak contact I..
jadi ajen jual Victoria's Secret beauty product..
u may email me at ceynit@hotmail.com or check my FB profile (Sage's Sagiye Nithya)

Tanpa Nama berkata...

http://www.loginwang.com/?a=midnightjasmine

Tanpa Nama berkata...

leh try login lman web ni- http://www.loginwang.com/?a=hus_y
xyah byar,sy pun bru try...

sweetsour of life :) berkata...

login wang ny btul ke?

Tanpa Nama berkata...

hmmm...betul apa lepak dikatakan...i pun bayar RM30...dan lepas tu pegi die punya web...tapi x de pun apa2 utk ditaip....mereke tipu...walaupun RM30 tu jumlah yg kecil....tapi tetap sakit hati betul...susah payah kita bekerja....tapi ade juga org suka tipu dgn duduk d umah....issss....lau i dpt org mcm tu...terus report dgn polis....kawan...jgn mudah percaya dengan web mcm ni...siasat betul2 tentang web sblum tindak....

matju berkata...

mmg gitu la gamaknyer.. mcm rm20segera jugak tu kot..

Tanpa Nama berkata...

thanks for such great infos..Appreciate it

cik blogger berkata...

thanks for the useful info!! mesti ramai yang nak tahu benda ni, terutama sekali kepada anak2 muda sekarang ni, yang susah nak dapatkan pekerjaan..dan mungkin dengan jalan senang inilah diorang naka cari duit.. peringatan bersama, bukan senang nak senang, dan bukan susah nak susah... sama2 kita fikirkan.. :)

Ascorbicth Undefined berkata...

mcm mne?? dh try jurutypist.com? bleh caye ke?? loginWang plak??

cik blogger berkata...

hmm..xtry pun.huhu..

miraliyana berkata...

thanks share post ni....
td pun baru jumpa iklan site ni jgk. tgk mmg nmpk menarik... tp try bg 2nd thoughts, google dlu site ni psl apa, terjumpa blog ni....
Nsb baik saya x try lg... :)
rupanya bisnes ni style surat berantai.... huhuhu.... penting jugak kite buat research betul2... kalau x, dh melayang dh RM30... huhu

cik blogger berkata...

Tau xpe..huhu.. walaupun rm30 tu mcm ciput, tp susah tau skrg nk cri duit..huhu..marilah sama2 kita cri keje yg nyata dan jelas kejanye tu mcm mana kn?

Tanpa Nama berkata...

jangan percaya..tiada duit datang bergolek tanpa keringat sendiri...jangan mudah tertipu wahai sahabat

Exreme Rich 8.7 Billion berkata...

haha jgn percaya dengan semua tu...bohong je tu...dia sengaja bagi rm yang murah supaya org banyak mampu join..but sebenarnya tipu je....x berkat periuk nasi mereka tu..senang di dunia meranalah kau di sana..hehe..opzz apapun jgn PERNAH BERMAIN DENGAN MAKHLUK HALUS>>eh tersilap..JGN PERNAH JOIN JURUTYPE OK

Tanpa Nama berkata...

Aku sendiri dah join jurutypist.com ni. tak lah dikatakan tipu. kerjanya taip iklan untuk syarikat affiliate yang dia rekomen. kenalah rajin taip iklan di tempat yang disuruh. kalau yang pemalas tu nak duit senang memanglah cakap tipu. join 1 hari saja dah dapat balik modal aku. satu bulan buat part time boleh dapat RM1000 lebih.

Tanpa Nama berkata...

yea ke??????? sy bru trbce iklan tu td..mcm nk try..tp takot tpu..mmg 30..tp skrg smue brhgre tau wlaupon rm1

yazriff berkata...

jangan percaya jurutypist.com tu. dia bukan sekadar menaip je. ni dah macam jadi juru pemasaran secara online. aku dah terkena. (hadoilah!). untuk rm30 tu, dia akan bagi ebook latihan "kununnya" untuk kerja jurutaip tu. Tp kat sini aku share link ebook yg aku dapat tu. cam haram. tak redho mak. korang tengok dan nilailah sendiri. https://drive.google.com/file/d/0B0iD3ttuZR8TMWFxUXZzblJIQjQ/edit?usp=sharing

yang si tanpa nama kat atas tu kalau betul sangat ko berjaya dapat duit balik tu, apesal ko tak letak je email ko? takut orang contact? nampak benar ko ni pun tali barut. geram ni...astaghfirullah...

Tanpa Nama berkata...

Kongsi Resepi: Salam singgah..jom tgk resepi ayam panggang tandori kt blog saya.. sedapp.

Tanpa Nama berkata...

Kongsi Resepi: Salam singgah..jom tgk resepi ayam panggang tandori kt blog saya.. sedapp.

Tanpa Nama berkata...

Kongsi Resepi: Salam singgah..jom tgk resepi ayam panggang tandori kt blog saya.. sedapp..

miss..zybell berkata...

btl ke ni??

Olivia Eysabelle berkata...

btl ke ni??

Olivia Eysabelle berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Mrs_aishahlolo berkata...

apa lagi yang web menipu nie... nak cari duit lebih... tp takot nak try mcm2.. bnayk yg kene tipu je... skrg tgh main game online plak... orang ckp buat duit melaluin game cuma main 10 minit je sehari yang penting kene sabar

http://www.marketglory.com/strategygame/puanaishah