Isnin, Februari 14, 2011

update lagi! 14 Feb~

salam maulidur rasul semua!
masuknya waktu maghrib tadi, 12 Rabiul Awal 1432H telah pun bermula..
mesti korang tahu kan betapa agungnya kelahiran seorang nabi dan Rasul..malah kekasih Allah..Muhammad s.a.w.
dari siang tadi, hati aku berdendang berselawat..alhamdulillah..

cerita pasal maulud nabi ni, teringat zaman budak2 dulu ['haish, cik blogger ni tak habis2 nak ungkit pasal zaman budak2 dulu..'] kenapa? sebab zaman itulah yang paling indah dalam hidup aku.hehe.. suatu tika dahulu, di kampung ni, di mana aku dibesarkan, suasana di sini sangat meriah dengan sambutan dan perarakan maulud nabi..dengan sepanduk2 yang dibuat sendiri..fuhh..memang best sangatla..tapi, saban tahun, bila aku semakin membesar..langsung takde sambutan atau perarakan macam dulu..sedih juga aku..macam takde apa2 dah kat kampung ni.. ='(

bila aku jalan2 blog blogger lain dan fb..semunya story pasal valentine's day..sinonim dengan 14 Feb. tapi apa yang aku nampak, 99% tak terima 'day' tu..sebab sejarah kejatuhan Islam di Sepanyol suatu ketika dahulu..bagi aku, takde hari yang khusus untuk meluahkan kasih dan sayang ni..

haa..aku baru je tengok iklan di TV3, untuk panggung Sabtu..dan apa yang aku nantikan telah dan akan tiba..Dil To Pagal Hai & Mujhse Dosti Karoge!!! waaahhhh..lama tak tengok!! untuk DTPH tu, aku dapat tengok minggu lepas..untuk yang seterusnya..2 minggu lagi..wohooo~

eh, dah la kot..hehe..sampai sini je aku dapat update entri...hmm, tunggu esok pula yek..apa yang menarik untuk aku masukkan dalam blog ni esok..orait~


3 ulasan:

Mr. TN_SkY berkata...

hehehe..mari berselawat byk2 hari nie =_=

Panas! Valentine Days Vs Maulidur Rasul??

cik blogger berkata...

ye..insya Allah~ semoga kita beroleh syafaat kelak~ amin~

~sakina~ berkata...

salam...kina datang!! kina datang!!

salam maulidurrasul :)