Jumaat, Februari 01, 2013

Hot Counter!!

Salam Jumaat..
Saat ni, barulah aku berkesempatan untuk kemaskini blog dengan entri ni..

Hari ni, aku ditugaskan untuk bertugas di kaunter tingkat G. Pada mulanya,aku cuma 'key-in' borang je.. Tapi alih2, ada jadual baru, khas untuk hari ni. Aku ikut je la..

Serius, banyak giler manusia datang ke kaunter BR1M 2.0 hari ni! Fuh! Macam2 ragam.. Rasa2 apa yang hot sangat kaunter yang aku jaga tu??

Korang tahu la kan, bila berdepan dengan public ni, kena bersabar.. Macam2 ragam orang yang jumpa aku tadi.. Dan satu daripadanya, yang bikin aku..ermm, sedikit hot??! Tapi bila difikir balik, memang patut pun dia cakap macam tu.. Adalah satu customer ni, dia buat semakan BR1M.. Dengan senyuman yg tak pernah lekang (cewah.. Itu dia! Hehe) tiba2 dia tanya..

"Mau ambil d mana itu baucer?"

"Di tempat tahun lepas uncle ambil"..

Bla..bla..bla..

"Can u speak in English?!"

Aku terdiam..dan hanya mengangguk..dan terus tanya dia.. Takyah la tulis kat sini eh, memang #OhMyEnglish laa!!

Dan tiba2.. Uncle tu cakap..

"Hey.. Your English is so bad! Where did you study last time?!! UiTM aa??"

Gulpp!! Agak2 apa respons aku? Marah??!! Mestilah tak..malu weyh,tiba2 uncle tu komen kat aku macam tu.. Hmm, memang patutlah..#OhMyEnglish!! Aku cuma diam dan senyum je..sebenarnya cover malu.

Tapi..sebelum ni aku dan 3 orang kawan aku pernah didatangi oleh mat saleh ni.. Of course la dia speak in English kan? We try hard.. Hukhuk.. Last2, dia perasan satu benda..

"Oh.. I think you're trying your best to translate from malay to english,right?" Senyum je mat saleh tu..huhu.. "Actually, I'd like to see all of you being here..very nice!"

See?? Sopannya mat saleh @ foreigner tu komen.. Takdelah main sergah ke.. Main hentam je..komen speaking kita ni haprak! Errghh..nak je aku @#/;"* uncle tu tadi, tapi apakan daya..

Customer is a king! They're no. One!

..... #OhMyEnglish ;'(
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

2 ulasan:

Karukord jagau berkata...

hahaha tu blom aku yg spiking tu...kalau aku spiking english....bukan takat uncle tu je....dgn mat2 saleh tu x paham hahahaa

cik blogger berkata...

hahaa.. tu yg terbaek utk pakcik sengal tuh! hakhak.. ;p