Jumaat, April 08, 2011

perancangan masa depan..

yumm..yummy..maaf yek, aku blogging sekarang ni sambil2 makan cekodok pisang dan teh panas! huhu..menu wajib untuk aku minum petang..see?? makan minum aku cukup bila duk rumah..inilah masanya untuk tebus balik zaman aku duk hostel 10 tahun yang lalu berturut2..haa..percaya??
slrrrppp...haaa..sedapnye teh panas..huhu..oppss?? maaf~

hmm..apa yang aku nak cerita petang2 ni??
ok..got idea! blink!!

banyak pula perancangan yang aku nak buat dalam hidup ni..jangka masa pendek dan panjang.
jangka masa pendek?
- esok, aku ingat nak attend karnival jobsmalaysia di pekan..hmm, malam ni kena berhempas pulas untuk fotostate sijil itu dan ini..
-nak try la join mana2 kursus menjahit..kat mana2 la..idea ni datang time aku ikut mak aku g kedai jahit..untuk jahit uniform barunya..dalam bulan lepas.. (nak try hobi kak yuyu kite..boleh?)

jangka masa panjang?
-bila dah berkemahiran dalam menjahit, mestilah nak buat bisnes..betul? sebagai pendapatan tambahan..
-harap2, aku dapat kerja tetap lepas genap setahun aku hidup memegang status penganggur..
(eh, ini bukan plan..tapi harapan..doa..huhu..)

untuk jangka masa panjang..plan aku tak dapat disenaraikan di sini..maklum, sebelum dapat yang 'panjang'..kena la gunapakai yang 'pendek' dulu kan? haa..jangan fikir benda lain pula yek ;p

cuma apa yang aku harapkan, bila dah ada perancangan, kena ada mentor..untuk membimbing aku..selebihnya? terpulang dengan diri aku sendiri..semoga Allah menetapkan hati aku dalam Islam..dan istiqomah dalam apa je yang aku akan buat..amin~

opss? lupe nak habaq..hari ni lesen kereta aku dah mati..dan dah pun di'renew'..dari Percubaan ke Competent..alhamdulillah~ ;)

soalan cepu tak bertepuk..??
kenapa bro Ben kite buat segmen mesti cepat sangat due date dia?? hmm, mungkin itu strategi dia..takpela ;)
happy dalam takut??

Tiada ulasan: